BRANI NEKADAŠNJEG SAIGRAČA

Evra: Ronaldo je u Juventusu bio žrtveno janje

Portugalac proveo tri sezone u Torinu

Ronaldo: Za Juventus postigao 101 gol u 134 utakmice. TWITTER

E. Ćosić

29.10.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je napustio Juventus nakon tri godine provedene u klubu, te se vratio u Mančester junajted. U dresu "Stare dame" je osvojio pet trofeja, ali je posljednja sezona bila razočaravajuća.

Povodom Ronaldovog boravka u Juventusu oglasio se Patris Evra (Patrice), njegov nekadašnji saigrač u Junajtedu, ali i igrač koji je u jednom dijelu svoje karijere igrao u torinskom velikanu.

- On je tražio poštovanje, ali u Juventusu je bio žrtveno janje. Njemu su potrebni pažnja i poštovanje, a kritike koje je doživljavao u Italiji bile su smiješne i pomalo licemjerne - rekao je Evra koji je zamjerio povratniku na trenersku klubu Masimilijanu Alegriju (Massimiliano Allegri): 

- Pogriješio je kad je na konferenciji za medije rekao da Ronaldo neće igrati svaku utakmicu. Nije bilo potrebno s time ići u javnost. Kako bilo, Kristijanova jedina prava ljubav je Mančester junajted - poručio je nekadašnji reprezentativac Francuske.

Juventus je u prvih deset ligaških utakmica ove sezone osvojio tek polovičan broj bodova (15). S druge strane, Ronaldo je postigao šest pogodaka, po tri u isto toliko utakmica u Ligi prvaka, te tri u Premijeršipu, a svojim pogocima direktno je donio pobjedu timu protiv Njukastla u ligi, te Viljareala i Atalante u Ligi prvaku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.