PREMIJER LIGA BIH

Ivković: Dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 u Željezničaru

Defanzivno smo bili loši u posljednjoj utakmici, a prema naprijed je bilo dobro. Moramo napraviti miks da bude dobro i naprijed i nazad kako je bilo na većini utakmica, a pogotovo onih na našem stadionu

Ivković: Zrinjski je jako dobro posložen, ali.... Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Piše: G. Š.

30.10.2021

Željezničar će u ponedjeljak (18 sati) dočekati Zrinjski. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke kluba s Grbavice Tomislav Ivković i prvotimac Ermin Zec.


Za ovu utakmicu ćemo neke stvari promijeniti

– Dolazi nam jedan protivnik, sigurno u posljednjih šest-sedam godina najtrofejnija ekipa u BiH, ekipa koja je jako dobro posložena, rekao je Ivković i dodao:

- To je klub koji dobro funkcioniše. Kad bih radio usporedbu, dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 u Željezničaru, ali u nogometu to nije rješenje jer onda bi Mančester siti i PSG dobivali sve utakmice, a vidimo koliko je to teško, nije jednostavno.

Također, Ivković je dodao i ovo:

– Za ovu utakmicu ćemo neke stvari promijeniti. Defanzivno smo bili loši u posljednjoj utakmici, a prema naprijed je bilo dobro. Moramo napraviti miks da bude dobro i naprijed i nazad kako je bilo na većini utakmica, a pogotovo onih na našem stadionu. Očekujem interesantnu i dinamičnu utakmicu i s jedne i s druge strane. Na Grbavici nije nikome lako, uvijek je jedan posto na našoj strani, zbog navijača i zbog našeg stadiona.


Zrinjski nije samo Bilbija

Ističe da Zrinjski nije samo Nemanja Bilbija.

- Imaju kvalitetnu ekipu, konstantno se bore za prvaka, navikli su na to. Dovodi igrače bez problema, ode deset, dođe deset igrača. Trener najavljuje da će doći novi igrači i na zimu... Mi nismo u takvoj situaciji, radimo s onim što imamo. Glavni igrači su iz utakmice u utakmicu sve bolji, mi imamo drugačije planove od Zrinjskog koji je gotov klub i ima gotove igrače i koji se mora boriti za titulu - zaključio je šef stručnog štaba Željezničara.

Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 9:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.