PROKOMENTARISAO FRANCUZA

Ibrahimović: Volim Mbapea, ali se ne trudi dovoljno

Bivši napadač PSG-a prati partije sadašnjeg fudbalera "Svetaca"

Ibrahimović i Mbape na vjenčanju Veratija prije četiri mjeseca. ARHIV

E. Ćosić

1.11.2021

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović ponovo je briljirao. U pobjedi "Rosonera" nad Romom (2:1) u okviru 11. kola Serije A postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca, te izborio penal koji je Frank Kesi (Franck Kessie) pretvorio u gol.

Iako ima 40 godina nastavlja briljirati. Ipak, francuske novinare je zanimalo ko bi mogao naslijediti Ibrahimovića, ali i ostale sjajne fudbalere kojima se bliži kraj karijere. On je u razgovoru za "France Football" otkrio je kako mu se dopada Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), ali da se mora posvetiti više fudbalu kako bi bio najbolji na svijetu.

Volim Mbapea, ali on ne radi dovoljno. Može postati toliko jak, ali samo ako počne ostavljati maksimum na svakom treningu. Mora osjetiti krv, hodati po vatri i okružiti se ljudima koji će mu govoriti da nije dovoljno dobar i da može još i bolje da napravi. Tek tada bi mogao nadmašiti neke od legendarnih fudbalera - rekao je Ibrahimović.

Njih dvojica su se susreli prije četiri mjeseca na vjenčanju Marka Veratija (Marco Verratti), kada je Ibrahimović objavio fotografiju s Mbapeom uz opis: "Mogu zamisliti". 


Inače, Zlatan je trenutno drugi strijelac u historiji kluba PSG-a sa 156 golova, ima 44 manje od Edinsona Kavanija (Cavani), dok je Mbape treći sa 138 pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.