POZNATI ENGLESKI FUDBALER

Životna drama čovjeka koji je srušio Željezničar na prepunom Koševu

U utakmici odigranoj 2002. godine, jedini pogodak za "Svrake" postigao je upravo Kiron Dajer

Dajer u duelu s Alilhodžićem. ARHIV

E. Ćosić

1.11.2021

Nekadašnji reprezentativac Engleske i fudbaler kojeg pamtimo iz vremena kada je sa Njukastlom igrao protiv Željezničara Kiron Dajer (Kieron Dyer) obavijestio je javnost da mora da se podvrgne transplataciji jetre.

On je otkrio da je u posljednjih nekoliko godina imao problema sa jetrom, te da mu je sada dijagnostikovan primarni sklerozirajući holangitis.

- Nažalost, dijagnostikovano mi je stanje jetre prije nekoliko godina koje će dovesti do toga da mi jednog dana bude potrebna transplantacija. Tokom sljedeće sedmice rezultati testa će potvrditi kada treba da prođem ovu proceduru. Sebe vidim kao veoma pozitivnu osobu koja će prevazići ovaj manji neuspjeh. Veoma sam zahvalan klubu, navijačima i široj javnosti na porukama podrške tokom protekle sedmice. Zamolio bih sada sve da poštuju moju privatnost i privatnost moje porodice - saopćio je Dajer.

On je trenutno na funkciji menadžera rezervnog tima Ipsviča. Tokom igračke karijere nastupao je za Ipsvič, Njukasl, Vest Hem, Kvins Park Rendžers i Midlsbro. Naša javnost ga najviše pamti zbog gola Željezničaru 2002. godine, kada je na prepunom Koševu matirao Kenana Hasagića za pobjedu svog tima (1:0). 

Okršaj Željezničara i Njukastla igrao se u okviru 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. U revanšu je bilo 4:0 za engleski tim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.