TRENER REAL MADRIDA

Anćeloti prekrižio četiri zvijezde

"DiarioSPORT" piše kako je Italijan dao upute upravi kluba

Anćeloti: Vratio se u klub ovog ljeta. TWITTER

E. Ćosić

2.11.2021

Španski "DiarioSPORT" piše da je trener Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) prekrižio četvoricu fudbalera. Navodno Bernabeu mogu napustiti Eden Azar (Hazard), Isko (Isco), Luka Jović i Hesus Valjeho (Jesus Vallejo).

Niko od njih nisu blizu prvog sastava, a italijanski stručnjak ih se navodno želi riješiti već u zimskom prijelaznom roku. Kao najveći promašaji "Kraljeva" navedeni su Azar i Jović. 

Belgijanac je plaćen 115 miliona eura, a ove sezone je u deset utakmica i 408 minuta igre zabilježio jednu asistenciju. Ni reprezentativac Srbije se nije proslavio. On je prije dvije godine stigao za 63 miliona eura, ali je ove sezone odigrao samo šest mečeva. Uspio je upisati jednu asistenciju.

Isko je također zakovan za klupu, dok Valjeho nije u planu iako je tim na poziciji centralnog defanzivca ostao bez Serhija Ramosa (Sergio) i Rafaela Varana (Raphael Varane). Isti medij navodi kako je Anćeloti obećao igračima priliku u 11 narednih utakmica, kada će "otpisani" imati šansu da ga natjeraju da se predomisli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.