KOŠEVSKA KRIZA REZULTATA

Faruk Hadžibegić za "Avaz": Uvijek sam zainteresiran za povratak u FK Sarajevo

Nisam razgovarao s Mirvićem da budem sportski direktor, istakao je naš fudbalski stručnjak

Hadžibegić: Nisam u konkurenciji za trenera voljenog kluba. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

3.11.2021

Fudbaleri Sarajeva nakon 15. kola zaostaju 14 bodova za liderom Zrinjskim, tako da navijači s pravom traže promjene, kako stručnog štaba Gorana Sablića, tako i igračkog kadra. Tim povodom razgovarali smo s nekadašnjim asom kluba s Koševa Farukom Hadžibegićem.


Kvalitet ekipe

- Na osnovu historije, ali i mogućnosti FK Sarajevo, nikad nijedan navijač Sarajeva ne može biti zadovoljan kada nam prvoplasirane ekipa bježi 14 bodova - rekao je Hadžibegić i dodao:

- Međutim, ne treba ni umanjivati kvalitet ekipa koje su ispred nas, niti rad njihovih trenera i igrača, s tim da su se u FK Sarajevo trebali zapitati zbog čega je toliko velika razlika. Šta nam fali da bismo bili bolji?

Hoćete li Vi biti novi sportski direktor FK Sarajevo?

- Ne vjerujem... To nikada nije bila tema razgovora s predstavnicima FK Sarajevo i novim vlasnikom Ismirom Mirvićem.

A dali ste kandidat za neku drugu funkciju?

- Ja sam uvijek zainteresiran za FK Sarajevo. Sarajevo je moj klub, tu sam se rodio, tu živim, tu ću i umrijeti. FK Sarajevo je dio mog svakodnevnog života...

Postoji li opcija da budete trener kluba s Koševa?


Novi trener

- Sarajevo ima trenera i stručni štab, prema tome to pitanje se uopće ne postavlja... Sada treba dati podršku i treneru i ekipi. Do kraja prvenstava ima još puno da se igra, a do polusezone su još četiri kola. Ne znam koji je bio cilj Uprave i trenera, odnosno šta su se dogovorili. Međutim, kao navijač Sarajeva konstatiram da bordo tim uvijek mora pretendirati da bude najbolje, to jeste prvo. A ako to nije slučaj, onda se moraju tražiti razlozi zašto su protivnici bili bolji od nas - šta su uradili bolje.... I s te strane se moramo poboljšati. Inače, FK Sarajevo ima veliki broj kvalitetnih domaćih trenera kojima dajem apsolutnu prednost ako se u klubu odluče za promjenu.... A ja nisam u konkurenciji za trenera voljenog kluba, nego apsolutnu prednost dajem kvalitetnim domaćim trenerima.

Pa i Vi ste domaći trener?

- Da, ali sam već više od 30 godina u inozemstvu. Mislim da treba dati priliku, na toj poziciji, mlađim. Dajem totalnu podršku FK Sarajevo i Ismiru Mirviću

Kepčija pomaže savjetima

- S Ismirom Mirvićem sam prijatelj i tu sam da pomognem savjetima - rekao je hrvatski trener Ivan Kepčija za bih.ba i dodao:

- Nisam u mogućnosti radi drugih projekata, u kojima sam već od ranije, posvetiti se poslu više od toga.

Faruk Hadžibegić. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.