OSTAJE U ŠPANIJI

Emeri definitivno odbio Njukasl i ostavio snažnu poruku navijačima Viljareala

Unaj Emeri je u periodu od 2014. godine četiri puta osvojio Evropsku ligu

Emeri odbio engleske milione. AFP

M. K.

3.11.2021

Iako se danas po engleskim medijima moglo pročitati da je Unaj Emeri (Emery) skoro pa sve dogovorio sa svojim navodnim novim klubom Njukaslom, koji je odlučio da plati šest miliona eura Viljarealu u slučaju da Emeri prekine ugovor sa "Žutom podmornicom", od dolaska Unaja na klupu "Svraka" neće biti ništa.

I sam Emeri je to potvrdio porukom na Instagramu, gdje je naveo razloge ostanka u Viljarealu.

"Bez obzira na to kolika se buka podigla u inostranstvo, u klubu vladaju maksimalna transparentnost i lojalnost koju prema meni pokazuju vlasnici i moja ekipa, što mi je i najvažnije. Viljareal je moj dom i posvećen sam mu 100 posto. Iskreno, zahvalan sam što se za mene interesuje veliki klub, ali još više sam zahvalan što sam ovdje i zato sam predsjedniku i vlasniku klubu saopštio svoju odluku, da želim i dalje biti dio ovog projekta zbog uzajamne predanosti i poštovanja između mene i kluba. Želim se zahvaliti i navijačima na podršci koju mi uvijek iskazuju. U nedjelju nas čeka veoma važna utakmica i nadam se da ćemo pobijediti. Vidimo se na našem stadionu", napisao je Emeri.

Emeri je u periodu od 2014. godine četiri puta osvojio Evropsku ligu, tri puta sa Seviljom i prošle sezone s Viljarealom, što ga čini najuspješnijim trenerom u historiji Evropske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.