OSTAJE U VILJAREALU

Englezi otkrili razlog zbog čega je Emeri odbio Njukastl

Sporna klauzula u ugovoru ukoliko bi klub ispao

Emeri: Viljareal nazvao svojim domom. TWITTER

E. Ćosić

4.11.2021

Bogati vlasnici Njukastla još uvijek traže novog trenera. Stivu Brusu (Steve Bruce) je uručen otkaz prije dvije sedmice, a od tada se traži čovjek koji bi preuzeo projekat sa Sent Džejms Parka.

Posljednja želja "Svraka" bio je Unai Emeri (Unai Emery), bivši strateg Arsenala, PSG-a i Sevilje, a sada trener Viljareala. Navodno je Emeri bio na pragu Sent Džejms Parka, ali se jučer dogodio preokret, pa se španski stručnjak oglasio na Instagramu gdje je rekao da ne napušta "Žutu podmornicu", koja je, kako kaže, njegov dom.

Engleski mediji su otkrili razlog zbog kojeg se Emeri predomislio i na kraju poslao odbijenicu bogatim vlasnicima Njukastla. "Daily Mirror" piše kako je posao bio dogovoren, te je Španac već bio viđen na klupi "Svraka", ali je jedna klauzula u ugovoru dovela do toga da se Emeri predomisli.

Navodno je u ugovoru stajalo da bi Emeri dobio otkaz ukoliko bi Njukastl ispao iz lige. I Emeri to nije želio prihvatiti, jer tim nakon deset odigranih ima četiri osvojena boda i nalazi se na pretposljednjem mjestu, a španski trener je bio svjestan da mu ni odličan zimski transfer rok ne garantuje opstanak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.