ITALIJANSKI STRUČNJAK

Iako je Real pobijedio, Anćeloti se izvinjavao svojim fudbalerima

Marselo se zagrijavao 40 minuta, dok priliku za igru nisu dobili ni Azar ni Asensio

Anćeloti: Real na vrhu grupe D. TWITTER

E. Ćosić

4.11.2021

Real Madrid je sinoć slavio protiv Šahtora u 4. kolu grupne faze Lige prvaka rezultatom 2:1. Iako je kraljevski klub trijumfovao, bilo je nezadovoljnih. 

Tako se trener "Kraljeva" Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) izvinjavao nekim fudbalerima, koji nisu dobili priliku za igru. Italijanski trener je tokom meča napravio samo dvije izjave, da bi nakon susreta novinari konstatovali da su zbog toga sigurno bili ljuti Marko Asensio (Marco) i Eden Azar (Hazard).

- To je normalno i razumijem veoma dobro kako se osjeća igrač koji ostane na klupi. Rekao sam momcima koji nisu ušli u igru da mi je žao. Marselo (Marcelo) se zagrijavao 40 minuta. On je osvojio četiri Lige prvaka, veoma je važan fudbaler, ali nisam ga poslao na teren jer sam mislio da neće uticati na igru. To je također dio mog posla, poprilično ružan dio - rekao je Anćeloti.

Inače, Real je trijumfovao na krilima dva pogotka Karima Benzeme i tako došao do nova tri boda. Trenutno su "Kraljevi" vodeći tim grupe D s devet osvojenih bodova, slijedi Inter sa sedam.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.