MANČESTERSKI OKRŠAJ

Najava pred gradski derbi: Solskjeru poseban okršaj, Gvardioli nije

Sutra od 13:30 sati Junajted na Old Trafordu dočekuje Siti

Solskjer i Gvardiola: U subotu novi okršaj. AVAZ

E. Ćosić

5.11.2021

U subotu se od 13:30 sastaju Mančester junajted i Mančester siti. Bit će to prvi mančesterski derbi ove sezone. Trener "Crvenih đavola" Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) je izjavio da je za njega ovo poseban duel, dok njegov kolega na drugoj strani Pep Gvardiola (Guardiola) ne doživljava subotnju utakmicu na isti način.

- To je gradski derbi, svi znaju koliki je ulog. Posebna je utakmica, naravno. Posljednji put kada samo igrali pred navijačima, atmosfera je bila nevjerovatna. Znamo da je ovo veoma važan meč. Igrači su ujedinjeni, znaju da su potrebni jedan drugom i da je timski duh važan - rekao je Solskjer. 

Trener "Građana" u drugačijem raspoloženju dočekuje utakmicu.

- Ne osjećam da je tako. Probudim se ujutru, onda sam 10 ili 14 sati ovdje, pa idem kući. Ne posjećujem restorane, tako da ne znam kakva je atmosfera. Ali mogu da zamislim. To je normalno. Ja moram da budem hladan, znam tačno šta treba da uradimo, da pružimo svoj maksimum. Za mene ovo nije važnija utakmica od ostalih. Nekim ljudima je posebna, za grad također, ali ovo nije polufinale ili finale - rekao je Gvardiola.

Inače, posljednji mančesterski derbi pripao je Junajtedu. "Crveni đavoli" su u okviru 27. kola Premijer lige slavili gostujuću pobjedu sa 2:0, a pogotke su postigli Bruno Fernandeš (Fernandes) i Luk Šo (Luke Shaw).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.