ITALIJA

Igrači Napolija igraju u dresu s Maradoninim likom

Obilježavanje prve godišnjice smrti

Posebno dizajnirani dresovi Napolija u čast Maradone. SCC NAPOLI

A. V.

6.11.2021

Igrači italijanskog prvoligaša Napolija će sljedeće tri utakmice Serije A igrati u dresovima na kojima će biti lik Dijega Maradone (Diego) kako bi se obilježila prva godišnjica smrti argentinske nogometne legende 25. novembra, objavio je u subotu italijanski klub.

Stilizirani lik Maradone, koji je s Napolijem osvojio njegova jedina dva naslova italijanskog prvaka 1987. i 1990. godine, krasit će ovaj kolekcionarski primjerak dresa čija je fotografija objavljena na klupskim društvenim mrežama.

Igrači Napolija, koji je trenutno vodeći na tabeli uz bok Milanu, dres će nositi na sljedeće tri utakmice italijanskog prvenstva protiv Verone u nedjelju kod kuće, zatim protiv Intera 21. novembra na San Siru i onda protiv Lacija 28. novembra također kod kuće na stadionu koji od prošle godine nosi ime Dijega Maradone.

- Godinu dana nakon njegovog odlaska, Napoli će odati počast velikom prvaku, simbolu jedne epohe i ikoni svjetskog nogometa - piše na stranicama Napolija.

Ti će dresovi biti prodavani u tri različite boje u samo 1.926 primjeraka za svaku. Broj primjeraka je referenca na godinu osnivanja kluba (1926), a dio zarade će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Dijego Maradona je nosio dres Napolija od 1984. do 1991., postavši idol grada. Njegov broj 10 nakon njega godinama nije niko nosio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.