DVOJAC REAL MADRIDA

Prošle godine nisu htjeli dodavati jedan drugom, a sada su drugi najubojitiji tandem svijeta

Benzema prije godinu govorio Mendiju da ne dodaje Vinisijusu

Benzema i Vinisijus: Stvari se promijenile. AVAZ

Piše: E. Ćosić

6.11.2021

Prošle godine je video iz tunela na poluvremenu utakmice između Real Madrida i Borusije Menhengladbah (2:2) napravio razdor u kraljevskom klubu. Naime, na snimku se moglo čuti kako se Karim Benzema požalio svom sunarodnjaku Ferlanu Mendiju (Mendy) na mladog Brazilca Vinisijusa Žuniora (Vinicius Jr.).

- Igra katastrofalno. Ne dodaji mu loptu brate. Kunem ti se u majčin život, on igra protiv nas - rekao je Benzema Mendiju. Igrači su kasnije istrčali na teren, a zanimljivo da su u drugom poluvremenu te utakmice zabilježene brojke koje su pokazale kako je Mendi za 45 minuta samo tri puta dodao Vinisijusu.


Poslušao je svog sunarodnjaka, a kasnije je reagovao i tadašnji trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) koji je riješio probleme u svlačionici svog tima. Danas, godinu dana kasnije, situacija je mnogo drugačija.

Benzema i Vinisijus čine drugi najubojitiji tandem u svijetu fudbala. Kombinovano su postigli 17 golova (Benzema deset, Vinisijus sedam), a od njih je bolji samo Bajernov duo koji čine Robert Levandovski (Lewandowski) i Serž Gnabri (Serge Gnabry) koji su zajedno dali 19 pogodaka (Levandovski 13, Gnabri šest). 

A i njihov odnos je mnogo bolji. Na terenu odlično sarađuju, što dokazuje podatak da su zajedno direktno učestvovali u sedam golova. Vinisijus je dao četiri pogotka na asistenciju Benzeme, a Francuz tri nakon dodavanja Brazilca. 

U srijedu je Real pobijedio Šahtar u 4. kolu grupne faze Lige prvaka sa 2:1. Oba pogotka su bila djelo Benzeme nakon dodavanja Vinisijusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.