JASNA PORUKA BAVARACA

Navijači Bajerna "krvavim" transparentom prozvali direktora i predsjednika kluba

Na slici Bajernov šef drži krvavi dio radnikove odjeće, a legendarni golman Bajerna pored njega u jednoj ruci drži šeikov ogrtač, a u drugoj torbu s novcem

Kontroverzni transparent navijača Bajerna. Twitter

M. K.

7.11.2021

Iako je Bajern u 11. kolu Bundeslige rezultatom 2:1 pobijedio Frajburg našeg Ermedina Demirovića, koji je inače odigrao posljednjih desetak minuta ovog meča, navijači Bavaraca nisu mnogo obraćali pažnju na to, barem ako je suditi po poruci i "krvavom" transparentu koji su pripremili za članove Uprave kluba. 

Naime, navijači tima iz Minhena su na Alijanc Areni još jednom potvrdili da su protiv klupske saradnje s "Qatar Airwaysom", velikog Bajernovog sponzora.

Navijači smatraju da je organizaciju Mundijala Katar dobio kroz mito i korupciju te da ne poštuje osnovna ljudska prava, aludirajući na stotine poginulih radnika koji su izgubili živote dok su radili na gradilištima stadiona za SP u Kataru posljednjih godina.

Bavarci su na stadionu raširili transparent s likovima direktora Olivera Kana (Kahn) i predsjednika kluba Herbert Hainera, kako stoje pored mašine za veš, uz poruku: 

"Za novac sve peremo".

Na slici Bajernov šef drži krvavi dio radnikove odjeće, a legendarni golman Bajerna pored njega u jednoj ruci drži šeikov ogrtač, a u drugoj torbu s novcem, dok se u isto vrijeme oko mašine nalaze lokve krvi.

Ovo je sigurno jedna od najbrutalnijih poruka navijača jednog kluba u posljednje vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.