DERBI DELA MADONINA

Borba za prevlast u gradu: Milan protiv Intera, Ibrahimović protiv Džeke

Navijači i jednih i drugih će najviše očekivati od svojih korpulentnih napadača

Ibrahimović i Džeko u borbi za loptu, u pozadini katedrala "Duomo di Milano". FACEBOOK

Piše: E. Ćosić

7.11.2021

Kao šlag na tortu nedjeljnoj programa 12. kola italijanske Serije A doći će "Derbi Dela Madonina" i okršaj Milana i Intera. "Rosoneri" će biti formalni domaćin, a iako u ovaj meč ulaze kao drugoplasirani tim lige sa sedam bodova od večerašnjeg protivnika, uloga favorita ipak pripada Interu.

Trener Milana Stefano Pioli neće moći računati na tri bitna fudbalera. Odustni su Majk Manjan (Mike Maignan), Teo Hernandez (Theo) i Samuel Kastiljeho (Castillejo), dok Simone Inzagi (Inzaghi) nema problema sa izostankom igrača.

Navijači i jedni i drugih sa velikim iščekivanjem odbrojavaju do utakmice, a karikaturista Gokčen Eke (Gokcen) je za glavne likove u najavi ovog duela uzeo Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeku, koji se bore za loptu dok je u pozadini poznata katedrala "Duomo di Milano". 

I navijači će, poput karikaturiste, najviše očekivati od Ibrahimovića i Džeke. Zlatan se oporavio od povrede, te je bio junak pobjede "Rosonera" u minulom kolu protiv Rome (2:1). U ligi je do sada postigao tri gola, a ima i jednu asistenciju. Uzdanica "Nerazura" je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je u prvenstvu postigao sedam pogodaka, a do sada je ubilježio jednu asistenciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.