IGRAO I KRUNIĆ

Bez pobjednika u derbiju Milana, iščekujemo informacije vezane za Džekinu povredu

Problemi za kapitena državnog tima uoči bitnih utakmica reprezentacije

Detalj s utakmice. TWITTER

E. Ćosić

7.11.2021

Fudbaleri Milana i Intera podijelili su bodove u susretu odigranom u okviru 12. kola italijanske serije A (1:1). 

"Nerazuri" su poveli preko Hakana Čalhanoglua u 9. minuti, kada je turski reprezentativac realizovao jedanaesterac, međutim stvari je na početak nespretnom reakcijom vratio Stefan De Fraj (De Vrij) osam minuta kasnije.

Inter je u 27. minuti dobio novi penal, ali udarac Lautara Martineza brani Ciprian Tatarušanu. "Devetka" Intera i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko zaprijetio je u 49. minuti, ali udarac glavom nakon centaršuta Čalhanoglua nije bio najprecizniji.

Međutim, bh. javnost je zabrinuo trenutak iz 76. minute, kada je Džeko zatražio izmjenu zbog povrede. Napustio je teren uz bolnu grimasu, međutim, pozitivna stvar je što je sam hodao van granica igrališta, bez ikakve pomoći.

Povreda dolazi u najgori mogući čas, jer u subotu (13. novembra) reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje Finsku, a tri dana kasnije igrat ćemo s Ukrajinom. U derbiju grada Milana igrao je i Rade Krunić, koji je zamijenjen u 84. minuti. 

Milan je ostao drugoplasirani tim lige sa 32 osvojena boda, koliko ima i prvoplasirani Napoli, dok je Inter ostao na minus sedam.




Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.