KVALIFIKACIJE ZA EP

Džons: Uzbudljivo je što ćemo imati priliku igrati pred našim navijačima

Toliko puta smo govorili o atmosferi u ekipi. Svaki put je to zaista izvrsno, kaže kapitenka Milica Deura

Pred selekcijom BiH su dvije utakmice. KSBIH

M. K.

8.11.2021

Ženska košarkaška reprezentacija BiH okupila se jučer u Sarajevu uoči prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2023. u Sloveniji i Izraelu.

Na press konferenciji u KSBIH najbolja bh. košarkašica Žonkel Džons (Jonquel Jones), te kapitenka Milica Deura, govorile su o narednim "misijama" našeg tima.

- Osjećam se dobro u BiH. Mnogo je uzbudljivo nakon Eurobasketa. Uzbudljivo je što ćemo imati priliku igrati pred našim navijačima. Nadam se da će se sav mukotrpni rad vidjeti na terenu, rekla je Džons.

Upitana je da li je pričala s najboljom igračicom Emom Meseman (Emma Meesseman), sa kojom igra u Ekaterinburgu.

- Pričale smo malo. Bilo je to nakon prošle utakmice. Iako je bilo kratko vrijeme prije utakmice. Bile smo uzbuđene što ćemo igrati jedna protiv druge. Šalile smo se. Rekla mi je da mogu sljedeću utakmicu odmoriti, a ja sam rekla da je ona ta koja treba odmoriti, rekla je Jones.

Kapitenka Deura je dodala:

- Toliko puta smo govorili o atmosferi u ekipi. Svaki put je to zaista izvrsno. Ovo nam je najljepši period godine, posebno nakon velikog uspjeha. Sada nam je još ljepše biti ovdje u Sarajevu i igrat protiv Belgije pred našim navijačima, to nam je svima dodatni motiv da krenemo pobjedom i plasiramo se na Eurobasket, rekla je Deura.

- Sigurno da smo na EP bili nepoznanica za većinu ekipa i nisu nas shvatili ozbiljno, a to im se na kraju obilo o glavu kada smo ih pobijedili. Belgija je kvalitetna ekipa i daleko su dogurali na EP. Ovaj put će nas ozbiljnije shvatiti i imat će dodatni motiv da nam se osvete za taj poraz na EP. Iako su promijenili trenera, mislim da će zadržati svoj stil igre, zaključila je Duera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.