PRENOSI DAILY MAIL

Englezi pišu o pobuni u svlačionici Junajteda, sve krenulo od Brune

Portugalac navodno smatra da je Solskjer taktički nedorastao Junajtedu

Bruno i Ronaldo: Najglasniji protiv Solskjera. TWITTER

E. Ćosić

8.11.2021

Mančester junajted je porazom protiv Mančester sitija produbio rezultatsku krizu u domaćem prvenstvu. Poraz u gradskom derbiju ponovo je aktualizirao priču o otkazu treneru Oleu Gunaru Solskjeru (Gunnar Solskjaer).

Pojedini engleski mediji, između ostalih i "Daily Maily", pišu kako je norveški trener izgubio svlačionicu. Navodno se fudbaleri bune protiv njega, a sve je krenulo od Brune Fernandeša (Fernandes).

On smatra da je Solskjer nedorastao Junajtedu, a, prema pisanju engleskih medija, protiv Norvežanina je počeo govoriti i Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji nije zadovoljan što mora Junajted spašavati poraza u većini utakmica. Naravno, među nezadovoljnim je i Nizozemac Doni Van De Bek (Donny van de Beek), koji ne dobija priliku u Junajtedu.

Također, problem je i Hari Megvajer (Harry Maguire), odnosno odnos trenera prema kapitenu. Mnogi smatraju da svaki igrač, bez obzira na mjesto u hijerarhiji tima, mora odgovarati za loše partije.

Mančester junajted je inače 6. tim u Premijer ligi sa 17 osvojenih bodova, devet manje od vodećih Čelzija i Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.