FRANCUZ NA UDARU ZAKONA

Le Gre: Kakva god da bude sudska odluka, Benzema ostaje

Benzema se nakon suspenzije iz državnog tima, prošlog maja vratio u reprezentaciju

Benzema je dao mnogo francuskoj reprezentaciji. Arhiv

M. K.

10.11.2021

Fudbalski reprezentativac Francuske Karim Benzema, koji vodi sudsku bitku sa bivšim saigračem iz reprezentacije Matjeom Valbuenom (Mathieu Valbuena) nakon što je, podsjetimo, Benzema optužen za saučesništvo u pokušaju ucjene Valbuene, neće biti izbačen iz selekcije Francuske.

Benzema je, navodno, 2015. vršio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima, koji su prijetili da će objaviti njegov video snimak seksualnog sadržaja.

Sud u Versaju donijet će presudu 24. novembra, a tužilac je zatražio da se Benzema kazni sa 75.000 eura i uslovnu kaznu zatvora od 10 mjeseci, ako se proglasi krivim.

Benzema se, podsjetimo, nakon suspenzije iz državnog tima, prošlog maja vratio u reprezentaciju poslije pauze od pet godina, a do sada je odigrao 92 utakmice i postigao 33 gola.

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske, Noel Le Gre (Noel Le Graet), rekao je:

- Trener je uvijek odgovoran za selekciju, a Benzema neće biti isključen u vezi sa mogućom sudskom kaznom. Čak i da bude kažnjen, uslovnom zatvorskom kaznom, on i dalje ima pravo žalbe na osuđujuću presudu, rekao je Le Gre francuskim medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.