JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA

Lacio se žali na scenu iz serije o Maradoni: Legendarni Argentinac ih nazvao fašistima

Navijači Lacija nisu bili sretni govorom Maradone, a oglasio se i rimski klub koji je tražio da se scena izreže, jer nedostaje poštovanja prema pristalicama tog tima

Maradona: Preminuo u novembru prošle godine. TWITTER

Piše: E. Ćosić

10.11.2021

Legendarni Diego Maradona preminuo je u novembru prošle godine, a "Amazon Prime" je u čast jednog od najboljih fudbalera svih vremena producirao seriju "Maradona: Blaženi san". 

Serija sadrži deset epizoda i govori o životu Maradone.  Pojedini detalji su izazvali kontroverze, a pritužbe su stigle od strane navijača Lacija koji nisu sretni kako je "Mali zeleni" u prikazanoj seriji motivisao svoje saigrače pred okršaj s timom iz Rima.

- Danas ovi fašisti žele da nas ponize. Žele nas vidjeti na koljenima, u našoj kući, ali to im nećemo dozvoliti, borit ćemo se za svaku loptu... - rekao je Maradona u spornoj sceni. 

Navijači Lacija nisu bili sretni govorom Maradone, a oglasio se i rimski klub koji je tražio da se scena izreže, jer nedostaje poštovanja prema pristalicama tog tima.

- Pominjanje fašizma je toliko izlizano, jer se povezuje s jasnom klevetničkom namjerom. Na taj način vrijeđa se cijela baza navijača našeg kluba i ovo je udaljavanja od stvarnosti i mišljenja samog Maradone, koji je u mnogim prilikama pokazao da je prijatelj Lazija - saopćeno je iz rimskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.