KUMAN NE ODUSTAJE OD NOVCA

Deset najvećih otpremnina koje su treneri dobili za svoje otkaze

Nizozemac traži 12 miliona odštete od Barcelone

Kuman: Nedavno dobio otkaz. TWITTER

Piše: E. Ćosić

10.11.2021

Španski mediji pišu da Ronald Kuman (Ronald Koeman) ne odustaje od novca, te da želi da mu Barcelona isplati otpremninu sve do posljednjeg centa. To je problem za katalonski tim koji svakako muku muči s finansijama, a Nizozemac traži 12 miliona eura predviđenih ugovorom. 

Međutim, Kumanova odšteta je tek deseta najveća. Kada je riječ o klubovima koji su davali najviše novca na otpremnine svojih trenera, tu prednjači Čelzi. Mnogo novca na otkaze svojih trenera isplatili su Mančester junajted, PSG i Totenhem.

"Najbogatiji" otkaz je bio Antonija Kontea (Conte) kojem je Čelzi 2018. godine isplatio 31 milion eura. Na drugom mjestu je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koji je iste godine od Mančester junajteda dobio 23 miliona eura. Portugalski stručnjak je i na trećem mjestu, kada mu je Čelzi 2007. godine isplatio 21 milion eura.

Na četvrtom mjestu je Loran Blan (Laurent Blanc) koji je od PSG-a dobio 20 miliona eura 2016. godine. Iza njega je ponovo jedan Čelzijev otkaz - onaj Luisa Felipea Skolarija (Scolari) iz 2009. godine kada su mu "Plavci" isplatili 16 miliona eura. Na šestom mjestu je Fabio Kapelo (Capello) koji je od Fudbalskog saveza Rusije za otkaz iz 2015. naplatio 15.7 miliona.

Nešto lošije su prošli Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) koji je prije dvije godine od Totenhema dobio 15 miliona, Andre Viljas Boaš (Villas Boas) je od Čelzija 2012. dobio 14 miliona, a iste godine "Plavci" su dali Robertu Di Mateu (Di Matteo) 13 miliona eura.






Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.