BIVŠI KAPITEN LIVERPULA

Fabricio Romano javlja: Džerard napušta Rendžers i vraća se u Englesku

Iako ima važeći ugovor do 2024. godine, može ići ukoliko tim iz Glazgova dobije odštetu od tri miliona funti

Džerard: Prekinuo devetogodišnju dominaciju Seltika. TWITTER

Piše: E. Ćosić

10.11.2021

Legenda Liverpula Stiven Džerard (Steven Gerrard) mogao bi se vratiti u Englesku. Nakon što je sa Rendžersima prošle sezone pokorio Škotsku i prekinuo devetogodišnju dominaciju Seltika, čini se da je vrijeme za povratak u domovinu.

Džerard je već tri godine van engleskog fudbala, a prema pisanju poznatog novinara Fabricija Romana (Fabrizio), nekadašnji kapiten "Redsa" i reprezentacije Engleske bi mogao naslijediti Dina Smita (Dean Smith) i postati novi trener Aston Vile. Navodno bi na ime odštete za svog šefa stručnog štaba Rendžers inkasirao tri miliona funti.

Prema pisanju pojedinih medija, Aston Vila i Džerard bi mogli zaključiti dogovor uskoro, čak bi se bivši kapiten "Redsa" mogao naći na klupi tima s Vila Parka za meč protiv Brajtona koji je na rasporedu nakon reprezentativne pauze.

Inače, Džerard je od ljeta 2018. godine na klupi tima iz Glazgova, a s Rendžersima ima važeći ugovor do 2024. godine. Međutim, mogao bi otići i ranije ukoliko bi neko isplatio spomenutu odštetu od tri miliona funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.