BIVŠI NAPADAČ NERAZURA

Rumenige: Inter je napravio dobar posao dovođenjem Džeke i društva

Nijemac pohvalio posao napravljen ljetos

Rumenige: Za Inter igrao od 1984. do 1987. godine. TWITTER

E. Ćosić

11.11.2021

Nekadašnji igrač Intera i doskorašnji prvi čovjek Bajern Minhena legendarni Karl Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) komentarisao je igre "Nerazura", rekavši kako im ide dobro uprkos ljetu u kojem su ostali bez trenera Antonija Kontea (Conte), te bitnih Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija (Achraf).

U intervjuu za "La Gazzetta dello Sport", prokomentarisao je šanse Intera da odbrani titulu u Italiji, a govorio je i o Simoneu Inzagiju, te ljetnim pojačanjima koje predvodi Edin Džeko.

- Inter je mogao pobijediti u derbiju protiv Milana, ali sezona je duga. Zanimljivo je primijetiti kako timu ide dobro čak i nakon odlaska Antonija Kontea - rekao je Rumenige za Italijana koji je nakon 11 godina donio Skudeto na Đuzepe Meacu.

- Simone Inzagi je dobar trener i odmah sam to primijetio. Bajern je igrao protiv njegovog Lacija ranije i čak i ako smo uvijek pobjeđivali, vidio se njegov rad. Iako su neki važni igrači otišli tokom ljeta, Inter je napravio pametne poteze prilikom dovođenja igrača i izabrao pravog trenera. Za klubove iz Milana je važno da ponovo budu protagonisti - rekao je 66-godišnji Nijemac.


Rumenige je otkrio jednu anegdotu koja se dogodila kada je gostovao Juventusu. 

- Jednom sam posjetio Juventusov trening kamp i bio sam impresioniran Ronaldovim mišićima. Ima tijelo 22-godišnjeg momka. Pripremao se za proslavu gola i počeli smo da se smijemo. Rekao sam mu: 'Šta radiš?', a on je rekao: 'Kako ću slaviti kada postignem sljedeći gol?' - otkrio je Nijemac.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.