KVALIFIKACIJE ZA SP

Pjanić: Ulazimo u utakmicu s namjerom da dominiramo i pobijedimo

Igramo kući i to moramo dokazati, poručio naš reprezentativac

Pjanić: Postoji pozitivan pritisak. N/FS BiH

Piše: A. V.

12.11.2021

Miralem Pjanić obratio se medijima pred sutrašnju utakmicu s Finskom i istakao da su svi spremni i da jedva čekaju meč.

- Očekivanja su ogromna. Imamo neki pozitivan pritisak. Doveli smo se u situaciju da možemo izboriti baraž. Teška utakmica. Finska je dobra reprezentacija, što je pokazala u zadnjim kvalifikacijama. Mi smo spremni. Reprezentacija je odigrala dobre utakmice u posljednje vrijeme. Sigurno da ćemo ostaviti srce na terenu - rekao je Pjanić.

Pjanića raduje što će "Zmajevi" imati podršku navijača.

- Prelijepo je imati cijeli stadion pun. Bit će nešto posebno. Znamo od kolikog značaja su naši navijači. Oni su među najboljim na svijetu - poručio je Pjanić, a potom se osvrnuo na sam meč.

- Grupa nije laka. Nadamo se dobroj utakmici. Svi momci su spremni. Znamo šta nas očekuje. Ući ćemo u utakmicu s namjerom da dominiramo i pobijedimo. Samo tako ćemo moći odigrati dobru utakmicu. Moramo biti svjesni da moramo ući vrlo agresivno i to ćemo dokazati - kazao je Pjanić.

Fincima je također neophodna pobjeda, čega je svjestan i naš reprezentativac.

- Mislim da tu nema previše kalkuklacija. Mislim da ni mi ni oni nećemo gledati na tu sljedeću utakmicu. U ovim utakmicama treba neko iskustvo. Treba se pametno odigrati. Ali mi igramo kući i to moramo pokazati. Respektujemo Fince, ali sigurno će im biti teško sutra na našem stadonu - istakao je Pjanić.

- Vidjet ćemo sutra ko je bolji. Dokazali smo da se možemo boriti sa njima. Prošle kvalifakcije smo ih dobili ovdje. To je jedna ozbiljna reprezentacija koja je išla na veliko takmičenje. Imamo dosta kvaliteta, dobre igrače i moramo to okazati. Vjerujem u našu reprezentaciju i da smo bolji - istakao je Pjanić, iza kojeg je povreda lože.

- Imao sam povredu zadnje lože, zbog čega nisam mogao biti na zadnjem okupljanju. Ta povreda je prošlost. Imao sam malih problema ali ništa strašno. Poznajem sebe dobro i znam kako se pripremiti, tako da sam OK. Radio sam dobru sedmicu i spreman sam - dodao je Pjanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.