SJAJAN POTEZ IRACA

Mlada Irkinja koja je "ukrala" dres Ronaldu saznala odlične vijesti

Otac bio spreman da plati čak 3.000 eura kazne, ali Fudbalski savez Irske javio da će kazna biti poništena

Ronaldo je dao svoj dres presretnoj djevojčici. AFP

M. K.

13.11.2021

Djevojčica po imenu Adison Vilan (Addison Whelan), koja je po završetku kvalifikacione utakmice između Irske i Portugala (0:0), uspjela utrčati u teren i doći do Kristijana Ronalda (Cristiano), te ga zagrliti i dobiti njegov dres, postala je prava mala heroina u toj zemlji.

Otkriveno je da Adison živi u Dablinu, 11 joj je godina i igra za pionirski tim Šelburna, a pored fudbala bavi se i boksom i veliki je fan portugalske zvijezde, javljaju tamošnji mediji.

Alison je kasnije u izjavi medijima opisala kako se sve do desilo:

- Sjedili smo u drugom redu tribina i čim je utakmica završila potrčala sam prema Ronaldu. Svi zaštitari pokušali su me zaustaviti, ali nisu mogli, bila sam prebrza. To je zahvaljujući mom treneru Alanu, koji me sjajno naučio sprinteve. Pokušao mi je parirati i dečko od oko 16 godina, ali sam uspjela doći do Ronalda prije njega. Bila sam oduševljena jer nisam mislila da ću uspjeti, s oduševljenjem je ispričala Adison.

Nedugo nakon "incidenta" sa Adison, odmah je objavljena informacija da će morati platiti 3.000 eura kazne za potez koji je napravila, ali se javio njen otac i rekao u jednom intervjuu da će rado platiti kaznu.

Da sve ne završi tako loše po porodicu Vilan, pobrinuo se Fudbalski savez Irske koji će poništiti kaznu, ali su izdali saopštenje u kojem kažu:

"UEFA nas obavezuje da kažnjavamo gledaoce koji ulaze u teren, naročito dok utakmice traju i apelujemo na navijače da poštuju ovo važno pravilo", poručili su iz Saveza.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.