NEKADAŠNJI ZMAJ OPTIMISTA

Marko Topić za "Avaz": Izostanak Džeke može natjerati ostatak tima da izgara na terenu

Primjetio sam iz izjava da su svi igrači svjesni važnosti meča, ali i da su prepuni samopouzdanja pred današnji duel, rekao je Topić.

Bivši napadač BiH uvijek je uz "Zmajeve". Life.ba

Piše: M. Kadić

13.11.2021

Ako se za jednog fudbalera može reći da je ostavljao 100 posto svojih mogućnosti na terenu, i da je uvijek bio među prvima tokom okupljanja "Zmajeva" pred neku utakmicu, to je svakako nekadašnji napadač selekcije BiH - Marko Topić.

Bivši golgeter Enerdži Kotbusa, Volfsburga, Krilije Sovjetov, Saturna... prati svaki nastup "Zmajeva" bilo da je prisutan na utakmicama ili ih gleda na TV ekranu, a tako će biti i ovog puta kada će BiH u Zenici, danas od 15 sati, ugostiti Fince u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Dobra ekipa


U razgovoru za portal "Avaza", Topić je najavio utakmicu protiv Finaca, prokomentarisao probleme Edina Džeke s povredom, te se kratko dotakao i posljednje utakmice protiv Ukrajine narednog utorka.

- Iskreno se nadam da će sa Edinom biti sve uredu. Ja sam govorio i prije posljednjih utakmica koje smo odigrali kako je selektor Pete napravio dobru analizu i sve posložio kako treba, a smatram da je to uradio i ovog puta. Idemo po tri boda. Primjetio sam iz izjava da su svi igrači svjesni važnosti meča, ali i da su prepuni samopouzdanja pred današnji duel, rekao je Topić.

Posljednje informacije koje dolaze iz našeg tabora kažu kako Džeko neće biti starter protiv Finske.

- Naravno da njegovo neigranje može utjecati na našu igru i na konačan rezultat, jer radi se o čovjeku koji je nezamjenjiv u našem timu. Ali, ako gledamo to s druge strane, izostanak Džeke može pozitivno da utiče na ostatak ekipe, da proizvede neku vrstu šoka i da natjera druge igrače da daju još više od sebe i da dokažu da i bez Edina mogu dobro odigrati. Imamo dobru ekipu. Falili su i ranije Pjanić i Krunić, pa se ostvario kakav takav rezultat, govori Topić.


Stajati blizu Pukija

Osvrnuo se Topić i na napadača Finske, Temu Pukija (Teemu Pukki), koji je prava noćna mora za našu odbranu.

- Mislim da je rješenje za njega da mu se stoji blizu, i da mu se ne da prostora da sebi stvori šansu za udarac. Treba mu "stajati" na Ahilovim tetivama, "izbaciti" ga iz kopački, a nije loše ni da ga još jedan igrač uprati. Samo mu ne smijemo dati prostora, zaključio je Topić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.