KVALIFIKACIJE ZA SP

Francuzi nemilosrdni protiv Kazahstana, sjajan povratak Crne Gore

"Trikolori" postigli čak osam golova na Parku Prinčeva

Benzema: Danas postigao dva gola. TWITTER

E. Ćosić

13.11.2021

Fudbalska reprezentacija Francuske nije imala milosti prema Kazahstanu u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. "Trikolori" su susret dobili sa čak 8:0.

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) je već u 6. minuti načeo Kazahstance, a isti igrač je šest minuta kasnije povisio na 2:0, da bi het-trik kompletirao u 32. minuti. 

U razmaku od samo četiri minute dva puta je pogodio Karim Benzema, 55. i 59. minuta, pa su aktuelni svjetski prvaci već nakon sat vremena završili posao. U 75. minuti na 6:0 je povisio Adrien Rabio (Rabiot), a devet minuta kasnije je Antoan Grizman (Antoine Griezmann) bio siguran izvođač jedanaesterca, da bi Mbape kompletirao "poker" u 87. minuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Selekcija Crne Gore je režirala sjajan povratak protiv favorizovane Nizozemske. Nizozemci su poveli u 25. minuti kada je Memfis Depaj (Memhpis Depay) realizirao penal, a isti igrač je u 54. minuti povisio na 2:0. I kada se činilo da će Crnogorci izgubiti na svom terenu, uslijedio je sjajan povratak i dva gola u razmaku od samo četiri minute. Prvo je pogodio Ilija Vukotić u 82. minuti, da bi u 86. minuti vrijedan bod svom timu donio Nikola Vujnović.

Pored ove dvije utakmice i one koju je reprezentacija BiH izgubila od Finske (1:3), igrala su se još četiri susreta:

Svi rezultati danas odigranih utakmica:

Francuska - Kazahstan 8:0

BiH - Finska 1:3

Crna Gora - Nizozemska 2:2

Norveška - Latvija 0:0

Tursksa - Gibraltar 6:0

Belgija - Estonija 3:1

Vels - Bjelorusija 5:1


Standings provided by SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.