KVALIFIKACIJE ZA SP

Baždarević za "Avaz": Razočaran sam, kao i cijela nacije, Pjanić nije zaslužio zvižduke

Imali smo dovoljno argumenata za ostvarenje cilja, ali čim sam vidio da ne igra Edin, znao sam da nismo više favorit

Baždarević i Pjanić. Arhiva

Piše: G. Šumar

14.11.2021

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević (61), kako kaže, još je razočaran nakon sinoćnjeg zeničkog poraza (1:3) od Finaca, koji nam je zatvorio vrata Mundijala 2022. godine u Kataru.


Imali smo dovoljno argumenata za ostvarenje cilja

- Razočaran sam, nadao sam se, kao i cijela nacija, nečemu drugom - rekao je Baždarević za "Avaz" i dodao;

- Imali smo dovoljno argumenata za ostvarenje cilja, ali čim sam vidio da ne igra Edin (Džeko - op.a), znao sam da nismo više favoriti, što bi trebali biti po svim parametrima. Nije isto kada je Edin na i van terena. No, ne bih sad ulazio u neke detaljne analize, bit će vremena.

Također, naš fudbalski stručnjak je istakao i ovo:

- Puno smo očekivali i u trenucima kada smo trebali odigrati dobar meč, potpuno smo podbacili, iako smo veći dio utakmice imali igrača više. U tom periodu igre primili smo dva gola... Znalo se desiti da ekipa koja ima igrača manje postigne pogodak - ja sam to doživio, ali je previše u takvoj situaciji primiti dva gola.


Uvijek sam na strani igrača

Na pitanje kako komentarišete prozivanje, zviždanje i uvrede grupe navijača na račun Miralema Pjanića, koji je ostavio dubok trag u bh. fudbalu, popularni Meša je odgovorio:

- Nije to zaslužio, sigurno. Ni kao igrač, ni kao čovjek. Uvijek sam na strani igrača, a posebno kada je u pitanju Mire koji je godinama davao sve od sebe za našu reprezentaciju. Svi znaju kroz šta je sve prošao i treba imati razumijevanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.