KVALIFIKACIJE ZA SP

Italija u baražu, Engleska pobijedila San Marino sa čak 10:0

Odigrane posljednje kvalifikacijske utakmice u grupama C, F i I

Lokateli: "Azuri" u baražu. marca

E. Ćosić

15.11.2021

Aktuelni evropski prvak, selekcija Italije nije uspjela da se domogne direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. "Azuri" su kao gost odigrali tek 0:0 sa Sjevernom Irskom, dok je liderska pozicija u grupi C pripala Švicarskoj koja je u posljednjem kolu kvalifikacija savladala Bugarsku sa 4:0.

Švicarci su tako kvalifikacije okončali na čelu grupe s 18 bodova, dok je Italija ostala mjesto ispod sa dva boda manje. "Azuri" su imali sve u svojim rukama, jer su u pretposljednjem kolu na svom terenu dočekali Švicarsku, ali nisu uspjeli pobijediti.

Čak je Švicarska bila ta koja je vodila kada je pogodio Silvan Vidmer (Widmer), a poravnanje Italiji donio je Đovani Di Lorenco (Giovanni Di Lorenzo). Na kraju je tragičar Italijana bio Žoržinjo (Jorginho) koji je promašio jedanaesterac u posljednjim minutama meča.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Od ostalih rezultata danas, ističu se tri  utakmice. Engleska je kao gost pobijedila San Marino sa čak 10 uz četiri pogotka Harija Kejna (Harry Kane), dok je Škotska sa 2:0 pobijedila do večeras neporaženu Dansku, te gostujući trijumf Mađarske nad Poljskom.

Svi rezultati danas odigranih utakmica:

Sjeverna Irska - Italija 0:0

San Marino - Engleska 0:10

Škotska - Danska 2:0

Poljska - Mađarska 1:2

Albanija - Andora 1:0

Austrija - Moldavija 4:1

Izrael - Farski Otoci 3:2


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.