TRENER SVIH TRENERA

Ćiro u svom stilu: Izgledalo je kao da su igrali Mančester junajted i Bratstvo iz Travnika

Blažević dao zanimljivo viđenje utakmice Hrvatske i Rusije

Ćiro: Dalić mu bio pomoćnik u Varteksu. vecernji

E. Ćosić

15.11.2021

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević dao je svoje viđenje utakmice posljednjeg kola kvalifikacija između Hrvatske i Rusije, u kojoj su "Vatreni" slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Tom pobjedom, hrvatska selekcija je izborila direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a izabranici Ćirinog učenika Zlatka Dalića su poslali Ruse u doigravanje. 

Hrvatska je zasluženo slavila. "Vatreni" su napadali, ali je natopljeni teren Poljuda otežavao posao Dalićevim fudbalerima. Na kraju je Fedor Kudrijašov (Kudryashov) postigao autogol.


Ćiro i Dalić u Varteksu. varazdinski.net

- Razlika u klasi je zaista bila zastrašujuća, izgledalo je kao da su igrali Mančester junajted i Bratstvo iz Travnika! Ne možeš pronaći zamjerku igračima. Zlatko Dalić je sve to briljantno složio i ja mogu samo reći da sam ponosan na njega. Nešto sam ga valjda i ja naučio u one dvije godine dok mi je bio pomoćnik, a sada mogu samo gledati kako piše historiju. Nema za učitelja veće satisfakcije nego kada ga učenik nadmaši - rekao je Ćiro.

Inače, Dalić je po završetku igračke karijere postao pomoćnik Ćiri u Varteksu 2000. godine, da bi samostalno klub preuzeo pet godina kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.