KIKS EVROPSKIH PRVAKA

Mančini nakon kiksa Italije: Izborit ćemo Mundijal, a možda osvojimo i naslov prvaka u Kataru

Kontrolišemo utakmice, ali nam nedostaju golovi. I u ovoj utakmici smo morali zabiti gol u ranoj fazi, kaže selektor Italije

Mančini vjeruje u uspjeh Italije. AFP

M. K.

16.11.2021

Put do SP-a u Kataru evropski prvak Italije morat će tražiti preko baraža nakon što su Švicarci preuzeli prvo mjesto u njihovoj grupi kvalifikacija.

Samo 0:0 Italije u Sjevernoj Irskoj, te pobjeda Švicarske protiv Bugara 4:0 u posljednjem kolu odlučili su baraž na kraju pripadne "Azurima".

Na meti italijanskih medija se našao prvi selektor Italije Roberto Mančini (Mancini) koji je i pored kiksa u Sjevernoj Irskoj ostao uvjeren da će Italijani otići na SP.

- Izborit ćemo Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije u martu, a onda možda i postati svjetski prvaci. Siguran sam. Kontrolišemo utakmice, ali nam nedostaju golovi. I u ovoj utakmici smo morali zabiti gol u ranoj fazi. Šteta, trebali smo ranije osigurati prvo mjesto. Trebali smo pobijediti Bugarsku i promašili smo dva penala protiv Švicarske. Potpuno sam siguran da idemo u Katar, rekao je Mančini.

Ako se pogleda ko je sve završio u baražu nema sumnje da Italijane tamo čeka težak zadatak i da se više voditi kao veliki favoriti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.