BITKA ZA KATAR

Devet evropskih selekcija izborilo SP, dramatična završnica u grupi G

Turska večeras gostuje Crnoj Gori, dok Nizozemska dočekuje Norvešku kojoj odgovara samo pobjeda

Turci moraju jurišati na pobjedu u Crnoj Gori. AFP

M. K.

16.11.2021

Nakon što su Engleska i Švicarska sinoć izborile plasman na Mundijal u Katar, ukupna cifra sudionika SP-a sada se popela na 11.

Vizu za put u Katar osigurali su Njemačka, Danska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Španija, Engleska, Švicarska i Srbija iz Evrope, te Brazil iz južnoameričke zone, te naravno domaćin Katar.

Evropu će predstavljati ukupno 13 ekipa, već devet ih osiguralo plasman, a večeras ćemo dobiti i predstavnika iz grupe G, gdje će opšti rat za plasman na SP voditi Nizozemska, Turska i Norveška. 

Turska gostuje Crnoj Gori, dok Nizozemska dočekuje Norvešku kojoj odgovara samo pobjeda. Nizozemci imaju 20 bodova, dva više od druge i treće ekipe na tabeli, Turske i Norveške.

Što se ostalih kontinenata tiče, Afriku će na SP-u predstavljati pet reprezentacija, iz Azije će doći četiri ili pet (plus domaćin), a iz Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba tri ili četiri.

Iz Južne Amerike će biti četiri ili pet ekipa, a iz Okeanije jedna ili nijedna, jer u interkontinentalnim kvalifikacijama učestvuju četiri ekipe koje će se boriti za dva mjesta, i to iz iz Azije, CONCACAF-a, Okeanije i Južne Amerike.

Kladionica Mozzar tna pobjedu Crne Gore daje kvotu 4,80, dok je kvota na pobjedu Turske 1,82. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.