BIVŠI LJUBAVNICI

Slučaj koji je potresao francuski fudbal: Abidal osumnjičen za organizaciju napada na igračicu PSG-a

Prvoosumnjičena za organizaciju napada na Hamrauji bila je njena saigračica Aminata Dialo

Abidal i Hamrauji: Veza trajala tri godine. TWITTER

E. Ćosić

16.11.2021

Nekadašnji francuski igrač Barcelone i bivši reprezentativac Francuske, a kasnije direktor Barcelone Erik Abidal (Eric Abidal) optužen je da je organizovao napad na fudbaleru PSG-a Keiru Hamrauji (Kheira Hamraoui).

Abidal je bio u vezi s Hamrauji, ali je ona ovog ljeta raskinula s njim. Prema pisanju "Le Monde", Abidal je glavni osumnjičeni za napad koji se dogodio 4. novembra kada su fudbalerke PSG-a Hamrauji i Aminata Dialo (Diallo) otišle na večeru. 

Bila je to mirna večeras, a onda su na povratku kući, dvojica maskiranih muškaraca upala u automobil, te izvukli Hamrauji iz vozila i počeli je udarati palicama po nogama. Ona je pretrpjela teške povrede, a ovaj slučaj je potresao francuski fudbal. Inače, prvoosumnjičena za organizaciju svega bila je njena saigračica Aminata Dialo, koja je i provela nekoliko dana u pritvoru.

Sada je glavni osumnjičeni Abidal, za kojeg se tvrdi da je naručio ovaj napad. Hamrauji mu je navodno bila ljubavnica dok je igrala za Barcelonu, a njihova veza je trajala od 2018. do ljeta ove godine. Kada je odlučila preći u PSG, Abidal se nije mogao pomiriti s njenim odlaskom, pa joj je htio zagorčati život.

Francuski mediji pišu kako se Abidal sljedećih dana treba pojaviti u Parizu na saslušanju. Inače, on je u dugogodišnjem braku s Hajet Kabir (Hayet) s kojom ima petero djece.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.