GLUHI TELEFONI

Savez objavio da je Pjanić izbačen iz tima zbog nediscipline, pa obrisao saopćenje

Bh. veznjak neće konkurisati za večerašnji meč s Ukrajinom

Pjanić: Na udaru javnosti. N/FS BiH

Piše: A. V.

16.11.2021

Fudbalski savez BiH večeras je izdao saopćenje u kojem navodi kako je Miralem Pjanić (31) izbačen iz ekipe za večerašnji duel s Ukrajinom zbog nediscipline.

Ubrzo je to saopćenje povučeno sa zvanične stranice.

Tako je odlučio selektor Ivajlo Petev (Ivalyo) nakon što je obavio razgovor sa Pjanićem. Iz Saveza su dodali da je Pjaniću žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te da u potpunosti razumije odluku selektora.

- Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere - navedeno je u obrisanom saopćenju Saveza.

Podsjetimo, Pjanić se našao na udaru javnosti nakon što su se pojavili njegove fotografije i video snimci iz noćnog provoda nekoliko dana prije utakmice.

Igrač Barcelone koji trenutno nastupa na posudbi u Bešiktašu je također izviždan tokom izmjene u utakmici protiv Finske, zb


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.