DEFANZIVAC BH. TIMA

Ahmedhodžić: Borili smo se danas, jedva čekam kvalifikacije za Euro

Pokazali smo da možemo boriti i to je bila velika razlika u odnosu na Finsku, dodao je

Ahmedhodžić: Nismo imali sreće. ARHIV

E. Ćosić

16.11.2021

Fudbalska reprezentacija BiH je porazom okončala kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. „Zmajevi“ su večeras na Bilinom polju izgubili od selekcije Ukrajine rezultatom 2:0.

Za razliku od susreta odigranog u subotu protiv Finske (1:3), bh. reprezentativci su se mnogo više borili, pokazali su mnogo više želje, ali je rezultat izostao. 

Svoje viđenje meča odigranog u Zenici dao je defanzivac Anel Ahmedhodžić. Mladi defanzivac se zahvalio navijačima na podršci, te je istakao kako jedva čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

- Borili smo se danas. Pokazali smo da možemo boriti i to je bila velika razlika u odnosu na Finsku. Igrali smo dobro i nismo imali sreće sa šutevima na njihov gol. Lopta nije htjela ući. Oni su imali dvije dobre šanse i dali dva gola. Imao je Hadžikadunić priliku glavom, pa sam ja u nastavku akcije promašio. Možemo biti ponosni kako smo danas igrali, ali sam razočaran samo rezultatom - rekao je Ahmedhodžić, te dodao:

- Jedva čekam nove kvalifikacije da vratimo nešto ljudima u BiH i iz čitavog svijeta koji nam pružaju podršku. Meni je sjajan osjećaj igrati za reprezentaciju. Ne mogu vam opisati koliko mi znači podrška navijača - poručio je mladi defanzivac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.