NIJE KRENULO NAJBOLJE

Direktor Rome poručio: Murinjo će biti jedan od najvažnijih trenera u historiji Rome

Sada sigurno nije pravo vrijeme da sumnjamo u projekt na kojem radimo, kao i u Murinjovo vodstvo, kazao je Pinto

Pinto i Murinjo. TWITTER

Piše: E. Ćosić

17.11.2021

Direktor Rome Tiago Pinto smatra, uprkos lošem početku, da će Žoze Murinjo (Jose Mourinho) biti jedan od najboljih trenera u historiji kluba, ali da mu treba vremena.

- Ne mogu reći da smo zadovoljni, znamo da moramo bolje. Rezultati u proteklih mjesec dana bili su loši, ali sam siguran da će ono što radimo, kao i Murinjovo vodstvo u budućnosti donijeti rezultate - rekao je Pinto.

Inače, Roma poslije 12 odigranih kola ima 19 bodova, te se nalazi na 6. mjestu sa 13 bodova zaostatka za vodećim Napolijem i Milanom. Međutim, ne smanjuje se optimizam kod direktora "Vučice".

- Sada sigurno nije pravo vrijeme da sumnjamo u projekt na kojem radimo, kao i u Murinjovo vodstvo - poručio je Pinto, te dodao kako Murinjo radi na promjeni mentaliteta ekipe, da želi usaditi onaj, njemu prepoznatljivi, pobjednički mentalitet.

- Uostalom, bilo bi nemoguće dovesti Murinja da nas ne povezuje zajednička strategija. Nakon četiri mjeseca rada siguran sam da je ovo pravi izbor i da će Murinjo biti jedan od najvažnijih trenera u historiji Rome - poručio je direktor "Vučice"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.