PREDSJEDNIK BARCELONE

Laporta: Ćavi je tražio Alvesa, a ne isključujem povratak Mesija i Inieste

Prvi čovjek katalonskog kluba zagolicao maštu navijača tima

Alves i Laporta. TWITTER

Piše: E. Ćosić

17.11.2021

Barcelona je danas ozvaničila povratak Danija Alvesa. Brazilac se nakon pet godina vratio na Nou Kamp gdje je proveo najboljih osam godina svoje karijere.

Predsjednik katalonskog kluba Đoan Laporta (Joan) je prokomentarisao dolazak 39-godišnjeg fudbalera. Prvi čovjek Barcelone je rekao da je transfer zahtijevao njegov bivši saigrač, a sada trener kluba Ćavi Ernandez (Xavi Hernandez).

- Pitao sam Ćavija da li želi da potpiše Danija jer je bio dostupan, na šta nam je Ćavi da mu je Dani potreban u timu, te da je važno da se vrati. I tako su se stvari završile kako je očigledno trebalo da se završe. On je ovdje, sada sa nama - rekao je Laporta.

On je odgovarao novinarima na pitanja, a zanimljivo da nije isključio opciju povratka i Lionela Mesija (Messi) i Andresa Inijeste.

- Ništa ne isključujem. Vidjeli ste šta se desilo sa Danijem. Godine su samo broj. Obojica su sjajni igrači, ali koliko znam trenutno imaju ugovore sa drugim klubovima. Ipak, ne mogu da predvidim šta će se desiti sutra. Nikad se ne zna…- zagolicao je maštu navijača Laporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.