DIJAMANT SE OPORAVIO

Džeko spreman za važne duele u Seriji A i Ligi prvaka

Na drugoj strani, u duelu s Napolijem, Džeko će za protivnika imati trenera koji ga je u Romi trenirao godinama

Džeko se vraća u Inter. Agencije

M. K.

18.11.2021

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Intera, Edin Džeko, koji je propustio utakmicu protiv Finske u kvalifikacijama za SP u Kataru zbog povrede, bit će spreman za duele sa Napolijem i Šahtarom u Ligi prvaka.

Tako barem tvrde italijanski mediji, a svakako da je ova vijest najviše obradovala trenera Intera, Simonea Inzagija (Inzaghi).

Na drugoj strani, u duelu s Napolijem, Džeko će za protivnika imati trenera koji ga je u Romi trenirao godinama, Lućijana Spaletija (Luciano Spaletti).

- Spaleti je bio samo jedan od četvorice Interovih trenera koji su pokušali dovesti Džeku u Inter kada je Ikardi (Mauro Icardi) imao probleme s obnavljanjem ugovora. Zatim je Roberto Mančini (Mancini) želio dovesti Džeku, kojeg je trenirao u Mančester sitiju i s njim osvojio Premijeršip. Džeku je u Inter pokušao dovesti i Antonio Konte (Conte) 2019. godine, kao i u januaru 2021.. Na kraju je to uspio Inzagi, piše "Corriere dello Sport".

Napoli ima sedam bodova više od Intera kojem je ovo veoma važna utakmicu koju ne bi smio izgubiti, ako želi ostati u borbi za naslov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.