PORAST BROJA ZARAŽENIH

Njemačka razmatra uvođenje novog pravila: Necijepljeni igrači možda neće imati pravo nastupa

Ovo pravilo bi najviše pogodilo Bajern Minhen, koji ima četiri nevakcinisana fudbalera

Kimih: Odbija se cijepiti. TWITTER

E. Ćosić

18.11.2021

Broj zaraženih osoba u Njemačkoj raste, pa je Bundestag usvojio Zakon o zaštiti od zaraze. Taj zakon omogućuje daljnju provedbu mjera za suzbijanje pandemije i nakon isteka izvanrednog epidemiološkog stanja, a između ostalog, predviđa se i uvođenje pravila 3g na radnim mjestima i u javnom prijevozu, odnosno, to je njihov VTP (Vakcinisan, testiran, prebolio) sistem. 

Moguće su i strožije mjere, a tamošnji "Sport 1" piše kako bi njemačka mogla postrožiti mjere i uvesti pravilo 2G, što bi značilo da bi se svi fudbaleri u Bundesligi morali vakcinisati. U protivnom ne bi mogli igrati.

Uvođenje pravila 2G najviše bi pogodilo Bajern Minhen. Bavarci imaju četiri igrača koji se odbijaju cijepiti, pa već svakako otežano rade s ekipom. U pitanju su Džošua Kimih (Joshua Kimmich), Serž Gnabri (Serge Gnabry), Džamal Musiala (Jamal) i Erik Čupo Motan (Eric Choupo Moting). 

Kako njemački "Sport 1" piše, ukoliko Njemačka uvede pravilo 2G, njih četvorica neće moći igrati, a Bajern će imati pravo da ih ne plaća za onaj period koji ne budu igrali zbog odbijanja da se cijepe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.