KRAJ ZA NORVEŽANINA

Fabricio Romano: Mančester junajted odlučio otpustiti Solskjera

Poraz od Votforda (1:4) je "kap koja je prelila čašu"

Solskjer: Odlazi nakon skoro tri godine. TWITTER

Piše: E. Ćosić

21.11.2021

Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) više nije trener Mančester junajteda, javlja poznati sportski novinar Fabricio Romano (Fabrizio). Odlučeno je to na vanrednom sastanku čelnika kluba sa Old Traforda nakon teškog poraza na gostovanju kod Votftorda rezultatom 1:4.

Junajted je upao u seriju loših rezultata, a u posljednjih šest ligaških utakmica, izabranici Solskjera su pobijedili na samo jednoj, a vrh tabele, koji je ciljan prije početka sezone, je daleko.

Odmah nakon utakmice s Votfordom uprava kluba je razmatrala otkaz trenera, a kako navodi Romano, sastanak čelnika Junajteda je trajao pet sati. 

Dio članova uprave kluba je i od ranije bio za otkaz Solskjera, ali vlasnik Džoel Glejzer (Joel Glazer) je bio protiv, a u prilog Norvežanina je išla i podrška koju je imao od strane legendarnog Sir Aleksa Fergusona (Alex).

Kako Romano navodi, Solskjerov otkaz je izglasan. Potrebno je samo da Glejzer potvrdi odluku i onda će klub javno objaviti informaciju o razlazu sa trenerom. Junajted će otkaz Solskjera koštati oko 7.5 miliona funti.



Solskjer je na trenersku klupu Mančester junajteda stigao 19. decembra 2018. godine kada je naslijedio Žozea Murinja (Jose Mourinho).

Norvežanin je od potpisivanja ugovora vodio tim na 149 utakmica, a u prosjeku je po utakmici osvajao 1,79 bodova, ali je tim loše izgledao u ključnim trenucima sezone. Tim sa njim nije osvojio nijedan trofej. Solskjer je ranije vodio Molde i Kardif.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.