ITALIJA

Fiorentina u golijadi savladala Milan, po dva gola Vlahovića i Ibrahimovića

Prvi poraz "Rosonera" u prvenstvu ove sezone

Detalj s utakmice u Firenci. TWITTER

E. Ćosić

20.11.2021

U sjajnoj utakmici odigranoj u okviru 13. kola italijanske Serije A Fiorentina je sa 4:3 savladala Milan, te tako "Rosonerima" nanijela prvi prvenstveni poraz ove sezone.

Tim iz Firence je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Alfreda Dankana (Duncan) i Rikarda Saponare (Riccardo), da bi Dušan Vlahović u 60. minuti povisio na 3:0. Kada se činilo da Milan nema šanse, da je pitanje pobjednika na Artemio Frankiju riješeno, ukazao se Zlatan Ibrahimović koji je u razmaku od pet minuta (62. - 67.) postigao dva gola i u potpunosti vratio Milan u život.


Milan je napadao u pokušaju da dođe do poravnanja, trener Stefano Pioli je na teren u 80. minuti poslao i Radeta Krunić. Međutim, Vlahović je svojim drugim golom ovjerio pobjedu svom timu u 86. minuti. Sve što su "Rosoneri" mogli je smanjiti poraz, a Lorenco Venuti (Lorenzo) je nespretnom reakcijom poslao loptu u svoj gol.

Reprezentativac Srbije i as Fiorentine Dušan Vlahović ispisao je historiju. Naime u ovoj godini je postigao 27 golova, te je po tom parametru samo Robert Levandovski (Lewandowski) bolji u najjačim evropskim ligama, a uz to je izjednačio rekord za jednog igrača Fiorentine. Ranije je ovakav učinak imao Kurt Hamrin još davne 1960. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.