NIJEMAC MORAO U KARANTIN

Odbio vakcinu: Bajern žestoko kaznio svog fudbalera

Ovo znači da će Kimihu biti oduzeto oko 800.000 eura od ukupnog iznosa godišnje plate

Kimih odbio vakcinu. Kicker

M. K.

21.11.2021

Ugledni njemački tabloid "Bild" objavio je da je Bajern donio odluku da neće fudbaleru Bavaraca, Džošui Kimihu (Joshua Kimmich) isplatiti platu za period koji će ovaj fudbaler morati provesti u karantinu.

Razlog odlaska u karantin je taj što je njemački reprezentativac otpao sa spiska za utakmicu protiv Augsburga, koju je Bajern izgubio s 2:1, jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, a na sve to nije ni vakcinisan, što je bilo dovoljno Bajernu da ga kazni.

Ovo znači da će Kimihu biti oduzeto oko 800.000 eura od ukupnog iznosa godišnje plate.

Poznati njemački novinar Pit Gotšalk (Pit Gottschalk) rekao je kako je Bajern uradio ispravnu stvar.

"Ako je ono što Bild piše istina, Bajernovim šefovima se može samo čestitati na odluci. Oduzimanje novca s plate je vjerojatno najjasniji jezik koji igrač poput Kimiha, koji se zbog svojih blesavih razloga ne želi vakcinisati i ugrožava uspjeh kluba, može razumjeti. Ne smije se tolerisati to što Kimih i neke njegove kolege rade. Istovremeno zarađuju milione od kluba, a onda govore da je nešto što utiče na dobro cijele grupe privatna stvar. Možda će ovakvi potezi neke igrače odbiti od kluba, ali šta onda? Neka idu, niko nije veći od kluba. Čak ni Kimih, napisao je Nijemac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.