ENGLESKA

Junajted zvanično smijenio Solskjera, poznato ko će ga naslijediti na klupi

Norvežanina koštao težak poraz od Votforda

Ole Gunar Solskjer. AGENCIJE

A. V.

21.11.2021

Kao što se i najavljivalo, Mančester junajted uručio je otkaz treneru Ole Gunaru Solskjeru (Gunnar Solskjaer), kojem je presudio jučerašnji težak poraz na gostovanju kod Votforda 4:1.

- Ole će uvijek biti legenda Mančester junajteda i sa žaljenjem smo došli do ove teške odluke. Iako je posljednjih nekoliko sedmica bilo razočaravajuće, ne bi smjeli zaboraviti sav posao koji je učinio u protekle tri godine na obnovi temelja za dugoročni uspjeh. Ole odlazi s našim iskrenim zahvalama na njegovom neumornom trudu kao treneru i našim najljepšim željama za budućnost. Njegovo mjesto u klupskoj historiji uvijek će biti sigurno, ne samo zbog njegove priče kao igrača, već kao velikog čovjeka i trenera koji nam je pružio mnogo sjajnih trenutaka. Zauvijek će biti dobrodošao na Old Traford kao dio porodice Mančester junajteda - stoji u saopćenju "Crvenih đavola".

Navodi se i kako će momčad za nadolazeće utakmice preuzeti Majkl Kerik (Michael Carrick), dok klub ne nađe privremenog menadžera do kraja sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.