NAPUŠTA JUNAJTED

Solskjer: Izaći ću na prednja vrata, svi znaju da sam dao sve za ovaj klub

Ovaj klub mi znači sve i zajedno smo dobar spoj, ali nažalost, nisam mogao donijeti rezultat koji nam treba. Vrijeme je bilo da odstupim, rekao je norveški trener

Kerik je bio pomoćnik Solskjeru. TWITTER

E. Ćosić

21.11.2021

Norveški trener Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) dobio je otkaz na klupi Mančester junajteda. "Crveni đavoli" su upisali niz loših rezultata, a sve je kulminiralo jučerašnjim porazom od Votforda (4:1), zbog čega su čelnici kluba sa Old Traforda odlučili potražiti novog trenera.

Dok uprava Junatjeda ne pronađe novog trenera, privremeno će uskočiti Majkl Kerik (Michael Carrick), koji je bio pomoćnik Solskjeru koji je napustio klub poslije skoro tri godine.

Solskjer se nakon izlaska iz Karingtona, trening baze Mančester junajteda, pozdravio i sa nekolicinom navijača koja su ga čekala. U razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu Solskjer je dao prvi intervju po odlasku sa klupe Junajteda.

- Izaći ću na prednja vrata, zato što mislim da svi znaju da sam dao sve za ovaj klub. Ovaj klub mi znači sve i zajedno smo dobar spoj, ali nažalost, nisam mogao donijeti rezultat koji nam treba. Vrijeme je bilo da odstupim - rekao je Solskjer, a onda se dotakao svog privremenog nasljednika Majkla Kerika.


- Majkl Kerik će voditi tim protiv Liverpula. Imam ogromno poštovanje za njega. Volim da Majkl gtize. Postao sam emotivan sada kada je on preuzeo tim. Bit će oni dobro. Gledat ću ih i navijati za njih - kazao je Norvežanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.