DERBI KOLA U ITALIJI

Inter u sjajnoj utakmici pobijedio Napoli, Džeko igrao od 62. minute

Kapiten bh. reprezentacije se vratio na teren nakon povrede zadnje lože

Džeko: Sudario se sa golmanom Ospinom. twitter

Piše: E. Ćosić

21.11.2021

Aktuelni prvak Italije, ekipa Intera došla je do pobjede u derbiju 13. kola italijanske Serije A protiv Napolija rezultatom 3:2. "Nerazuri" su do bitnog trijumfa stigli nakon preokreta, a na teren se vratio i Edin Džeko, koji je priliku za igru dobio u 62. minuti.

Podsjećamo, kapiten bh. reprezentacije se povrijedio u 12. kolu protiv Milana, a zbog povrede zadnje lože nije bio na raspolaganju selektoru Ivajlu Petevu (Ivaylo) protiv Finske (1:3) i Ukrajine (0:2). 

Džeko se u 80. minuti sudario sa golmanom Napolija Davidom Ospinom, zbog čega se obojici ukazivala pomoć, a naš fudbaler je u nastavku meča igrao sa zavojem oko glave. U drugoj minuti sudijske nadoknade, Džeko je zaradio žuti karton zbog jednog prekršaja.

Napoli je poveo u 17. minuti preko Pjotra Zjelinskog (Piotr Zielinski). Slavlje gostiju trajalo je svega osam minuta, a izjednačenje domaćim donio je Hakan Čalhanoglu s bijele tačke. U samom finišu prvog dijela Ivan Perišić je iz teške pozicije glavom savladao Ospinu za preokret "Nerazura". 

U 61. minuti za 3:1 pogodio je Lautaro Martinez. Međutim, Napoli nije odustajao, pa je do novog gola došao u 78. minuti, a strijelac je bio Dris Mertens (Dries). Imao je Napoli u finišu utakmice šansu, ali je odlično reagovao Samir Handanović i tako spasio svom timu sva tri boda.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.