NJEMAČKI MEDIJI JAVLJAJU

Odbijaju vakcinaciju: Fudbaleri Bajerna žele tužiti klub

Njemačka televizija BR danas je javila da je Bajern definitivno odlučio da neće isplaćivati platu onim igračima koji završe poput Kimiha

Igrači Bajerna žele pokrenuti pravni postupak protiv kluba. AFP

M. K.

22.11.2021

Ugledni njemački tabloid"Bild" objavio je nedavno da je Bajern donio odluku da neće fudbaleru Bavaraca, Džošui Kimihu (Joshua Kimmich), isplatiti platu za period koji će ovaj fudbaler morati provesti u karantinu, u koji njemački reprezentativac mora ići jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, a uz sve to nije ni vakcinisan.

Zbog svega navedenog otpao je sa spiska za utakmicu protiv Augsburga, koju je Bajern izgubio s 2:1, što je bilo dovoljno klubu da ga kazni. Ovo znači da će Kimihu biti oduzeto oko 800.000 eura od ukupnog iznosa godišnje plate.

Njemačka televizija Bayerischer Rundfunk (BR) danas je javila da je Bajern definitivno odlučio da neće isplaćivati platu onim igračima koji završe poput Kimiha, koji inače nije jedini koji se nije vakcinisao. Tu su još Džamal Musiala (Jamal Musiala), Erž Gnabri (Serge Gnabry), Erik-Maksim Čupo-Moting (Eric-Maxim Choupo-Moting) i Majkl Kasens (Michael Cuisance). 

Njemački mediji su prenijeli i informaciju da će Kimih i ostali igrači kojima Bajern oduzme dio plate tužiti klub i sigurno da neće dobro utjecati na stanje u svlačionici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.