TVRDI UPUĆENI NOVINAR

Trenerska rokada na pomolu: Poketino želi odmah u Junajted, Zidan preuzima drugog giganta

Ukoliko argentinski trener stigne na Old Traford, Francuz će put PSG-a

Maurisio Poketino i Zinedin Zidan. TWITTER

E. Ćosić

22.11.2021

Mančester junajted uveliko traga za novim trenerom nakon što je klub poslije poraza od Votforda u 12. kolu Premijeršipa (1:4) uručio otkaz Oleu Gunaru Solskjeru (Gunnar Solskjaer).

Odmah po objavi da će Norvežanin nakon skoro tri godine napustiti Old Traford, krenule su špekulacije oko njegovog nasljendika. Kao najozbiljniji kandidat isticao se Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), međutim bivši trener Reala ne želi u Junajted, barem ne ovako, u jeku sezone.

Kao kandidati su se spominjali i Ajaksov Erik Ten Hag, Lesterov Brendan Rodžers (Rodgers), te čak i selektor Španije Luis Enrike (Enrique), međutim čini se da je klupi "Crvenih đavola" najbliži Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino).

Argentinac prema navodima engleskih medija nije sretan u PSG-u, a kako navodi Semjuel Lakharst (Samuel Luckhurst), dobro upućeni novinar u dešavanja u Mančester junajtedu, Poketino hoće u Junajted. On navodno ne želi čekati kraj sezone, te je spreman odmah uskočiti na upražnjeno Solskjerovo mjesto.

U tom slučaju, put francuske prijestonice bi Zinedin Zidan, trener kojeg su bogati vlasnici PSG-a označili kao najbolje rješenje da upravlja velikim brojem zvijezda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.