LEGENDARNI FUDBALER

Anri: Sramota za Francusku, kukavički su napali fudbalera

Ne želim da Englezi, Italijani ili Španci gledaju ovakve prizore s naših terena. Da je ovo neko napravio u Engleskoj, bio bi kažnjen doživotno. Ne na šest mjeseci ili godinu dana, doživotno, poručio je

Anri: Zgrožen zbog dešavanja na stadionu Liona. AVAZ

E. Ćosić

22.11.2021

Francuski fudbal je uzdrman još jednim neredima, koji su se sinoć dogodili na utakmici 14. kola francuske Lige 1 između Liona i Marseja, kada je Dimitri Paje (Payet) pogođen flašom u glavu.

Meč je nakon tog incidenta prekinut i nije se nastavio. Francuski savez je donio odluku da se Žerlan zatvori na jednu utakmicu, dok se ne donese konačna odluka o kazni. Ona bi mogla biti drastična, a zagovornik upravo teške kazne za Lion je legendarni francuski fudbaler Tijeri Anri (Thierry Henry).


- Igramo li u pariškim predgrađima ili je ovo Liga 1? Ovo što se dogodilo je sramota za francuski fudbal. Ostali navijači moraju pokazati onoga ko je to napravio. Inače će vaš klub biti kažnjen. Ovo je napravio pojedinac i moramo biti strogi u sankciji. Ovakve scene sramote naš fudbal. Ne želim da Englezi, Italijani ili Španci gledaju ovakve prizore s naših terena. Da je ovo neko napravio u Engleskoj, bio bi kažnjen doživotno. Ne na šest mjeseci ili godinu dana, doživotno - rekao je Anri, te dodao:

- Ovo je bio kukavički napad nekoga ko se sakrio iza ostalih navijača na tribini. Nažalost, ljudi će i dalje gledati utakmice koje prekidaju idioti. Želimo da se naše prvenstvo može mjeriti s ostalim najjačima i onda se dogodi ovo. I još nešto, mi sad pričamo o bodovima, kaznama, a zaboravljamo da je neko bio najprije vrijeđan, a onda i fizički napadnut. Ljudi, najvažnije je da je Dimitrij dobro - poručio je legendarni napadač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.