BIVŠI KAPITEN KLUBA

Ferdinand: Neugodno mi je kao navijaču Junajteda, više nismo elita

Junajted je uvijek bio evropska elita u svakom aspektu bio to biznis, ekipa, rezultati ili nešto četvrto, sada to nije, poručio je Englez

Ferdinand: Zabrinut zbog situacije u Junajtedu. TWITTER

E. Ćosić

22.11.2021

Nekadašnji reprezentativac Engleske i defanzivac, te kapiten Mančester junajteda Rio Ferdinand prokomentarisao je dešavanja u svom klubu. Situacija nije bila dobra do minulog kola, ali je sve kulminiralo visokim porazom od Votforda (4:1), a ceh loših rezultata otkazom je platio Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer). 

Ništa se nije pripremilo unaprijed, a u klubu su znali da bi moglo doći vrijeme za Solskjerovu smjenu. I sad, odjednom poraz i donese se ta odluka. Bez ikakvog plana ili ideje tko bi ga mogao zamijeniti. Dosad su morali imati rješenje ili barem želju koga žele na klupi pa da kad smjene Solskjera mogu krenuti u nekom smjeru. Ali ne, ovdje se sve dogodilo na brzaka, isforsirano i čisto kao reakcija na poraz - rekao je Ferdinand, te dodao:

- Kao navijač Junajteda osjećam se neugodno. Trebao bih ovdje biti pozitivan i pokušati zaštititi klub, ali ne mogu. Vidjeli su da ekipa ne igra dobro, imali su dvije sedmice reprezentativne pauze da nešto naprave i nisu napravili ništa. Junajted je uvijek bio evropska elita u svakom aspektu bio to biznis, ekipa, rezultati ili nešto četvrto. Trenutno je Junajted daleko od elite - poručio je Englez. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.