U SVOM STILU

Ibrahimović o udaranju Aspilikuete: Namjerno sam to uradio i opet bih

Nemaš mu*a to uraditi meni, ali ću ti svejedno pokazati šta bi ti se desilo da si meni to uradio, poručio švedski napadač

Ibrahimović: Propustit će prvi meč baraža. AGENCIJE

A. V.

23.11.2021

Napadač reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović je u nedavnom susretu kvalifikacija za SP brutalno ramenom udario Sesara Aspilikuetu (Cesar Azpilicueta) i zaradio žuti karton koji će ga stajati nastupa u prvom susretu baraža.

U razgovoru za The Guardian objasnio je šta se tačno dogodilo i zbog čega je to učinio.

- Prije nekoliko dana u reprezentaciji sam udario Aspilikuetu. Uradio sam to namjerno. Nije me sramota to reći jer je on učinio nešto glupo mom saigraču. Bila je to glupost, ali sam morao to uraditi kako bi shvatio. Jednostavno, to se ne radi. Nemaš mu*a to uraditi meni, ali ću ti svejedno pokazati šta bi ti se desilo da si meni to uradio. To je razlog - objasnio je Ibrahimović i poručio da ne bi dirao Aspilikuetu da on prvi nije napravio problem.

- Šta on može reći? Meni neće ništa, ali hoće mom saigraču koji neće odgovoriti jer je isuviše dobar. Nije lijepo ono što sam učinio, ali bih opet ponovio. To sam ja. Jednostavno, ne napadate psa koji ne laje - zaključio je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.