OTKRIO RAZLOGE OTKAZA

Olić: Želio sam pozvati Rahimića čim sam došao u klub, ali...

Kad je prvenstvo završilo, želio sam imati dobre pripreme i ​​okupiti vlastiti stručni štab sa ljudima koji me razumiju, kaže Olić

Olić se kratko zadržao u Moskvi. Agencije

M. K.

23.11.2021

Bivši hrvatski reprezentativac, a danas trener, Ivica Olić, govorio je za ruske medije o otkazu u CSKA iz Moskve, za koji najviše krivi generalnog direktora Romana Babaeva koji je, tvrdi Olić, "želio da ga otjera iz kluba od prvog dana".

Tom prilikom Olić je spomenuo i našeg Elvira Rahimića, nekadašnjeg "Zmaja", a danas pomoćnika u stručnom štabu selekcije BiH.

- Kad je prvenstvo završilo, želio sam imati dobre pripreme i ​​okupiti vlastiti stručni štab sa ljudima koji me razumiju. Želio sam pozvati Rahimića čim sam došao u klub. Babaev mi je rekao da ima puno ljudi u klubu, tako da ne može angažovati Rahimića. To je bilo objašnjenje, rekao je Olić.

- Bila je to velika šteta. Jako sam se uznemirio zbog toga što sam čuo. On bi mi puno pomogao. Elvir živi za CSKA, govori ruski, mogu mu vjerovati stoposto. Znao sam da bi mi bio potpuno predan, dodao je hrvatski stručnjak koji je vodio CSKA  nešto više od tri mjeseca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.